PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

Kalau tanya kakak haruslah kakak cakap produk soya Shaklee a.k.a Soy Protein Isolate Powder (ESP) lah yang terbaik

… Apa kelebihan ESP?
… Kenapa ESP betul-betul hebat?
… Siapa yang boleh guna ESP?

PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

Jom kita kita sama-sama tengok apa yang hebatnya produk soya dari Shaklee ni.


ESP Shaklee bukan sekadar soya, tetapi produk soya yang TERBAIK!!


PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

ESP bukan produk yang dibancuh di belakang rumah. Tetapi ia dimajukan oleh para saintis Shaklee ; saintis tau, bukan Doktor PhD yang main beli tu.

Malah kajian-kajian ini bukan setakat dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga oleh saintis diluar Shaklee (pihak ke-3). Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi Shaklee je yang berani mintak pihak ke-3 buat kajian ke atas unsur yang Shaklee gunakan dalam produk-produknya?

Syarikat nutrisi lain?? Tak mau buat mungkin sebab takut kantoi secara klinikal.

PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

Badan kita perlukan protin untuk pembinaan sel yang sihat. Pembinaan sel yang tidak sihat boleh mengakibatkan macam-macam kanser kepada tubuh badan.
Unsur protin terdiri daripada 21 jenis asid amino;

* 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid dan ia dihasilkan oleh badan kita

* 9 lagi dinamakan essential amino acid dan HANYA boleh didapati daripada makanan yang    kita makan (badan kita tidak boleh menghasilkan protin-protin ini)

PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?
9 nama essential acid amino boleh rujuk pada label di canister ESP
Dalam pasaran dunia, tiada satu produk pun yang mampu membekalkan kesemua 9 essential amino acid ini ; KECUALI ESP. Sampai sekarang pun , ESP adalah satu-satunya produk yang mengandungi SEMUA essential amino acid ini.
PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

Dalam 100g daging yang kita makan, mungkin Cuma ada 10g sahaja kandungan protin yang tinggal. Selebihnya “hampas”

Kenapa hampas?

Sebab makanan yang kaya protin sekalipun akan hilang kandungan protin apabila dimasak. Ini kerana protin akan musnah dalam suhu yang tinggi, lebih-lebih lagi pada suhu makanan dimasak.

Dan kalau masih ada lagi pun sisa baki protin dalam masakan, strukturnya dah berubah kepada gumpalan-gumpalan yang siker dihadam dan diserap oleh badan. Sebab itu walaupun  kita dah banyak makan ikan, ayam, daging pun masih terdedah kepada risiko kekutangan protin dalam badan.
Tapi protin dalam ESP tidak musnah, kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protin di dalamnya kekal berkualiti dan kekal berkesan pada tubuh.

PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

Zaman sekarang banyak tanaman yang dah diubahsuai secara ginetik. Contoh paling mudah, kita kasuk bunga biar Nampak lagi cantik atau buah supaya lagi sedap.

Antara produk popular yang telah diubahsuai secara ginetik (GMO) ialah buah Jambu Batu, Tembikai dan Anggur yang tiada biji.

Begitu juga soya. Produk–produk lain dipasaran banyak yang telah diubahsuai secara genetik. Genitik mereka diubah supaya kurang risiko diserang penyakit, supaya hasilnya lebih banyak dan sedap di makan.

Risiko menggunakan produk-produk GMO ini ialah unsur makanan yang dimakan dah bukan yang semulajadi lagi dah; struktur berbeza ia sudah terdedah kepada racun pestisid, menyebabkan alergi/kanser dan sebagainya.

Tetapi ESP diperbuat daripada soya bukan GMO a.k.a ASLI dimana setiap satu canister ESP diproses daripada 30kg soya.

PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

ESP ni rendah Indeks Glisemik  (G.I), maksudnya ia ditukar kepada glukos dan tenaga secara perlahan-lahan, bukannya sekaligus.

Perasan tak, kalau kita sarapan roti canai atau nasi lemak banyak-banyak sekalipun, lepas 2-3 jam kita dah rasa lapar balik. Sebabnya, roti canai dan nasi lemak ni tinggi Indeks Glisemik (G.I) ia membuat kita cepat kenyang, tetapi cepat lapar juga kerana tenaga ditukar sekaligus. Makanan tinggi G.I ni tidak bagus untuk pesakit kencing manis, kerana ia membuat kandungan gula dalam badan mereka tidak stabil.

Berbeza dengan ESP yang rendah G.I dimakan kalau kita makan pagi-pagi tu kadang sampai tenghari pun masi hrasa kenyang lagi. Bila kita masih rasa kenyang, kuranglah rasa asyik nak makan je. Bila kurang rasa nak makan tu ia membantu kita dalam menurunkan berat badan.

Oleh keran ESP ni rendah G.I iaitu hanya 39 sahaja ia sangat bagus untuk diambil oleh pesakit kencing manis. ESP dapat membantu menstabilkan paras gula dalam badan mereka.

PRODUK SOYA APAKAH YANG TERBAIK DIPASARAN?

ESP ini memang TIADA kolestrol sebab ia dihasilkan daripada tanaman. Pesakit darah tinggi tiada masalah untuk mengambil ESP sebagai tambahan dalam diet seharian mereka.

ESP juga tidak mengandungi asid urik, sebab asid urik ini hanya dating daripada badan, bukannya makanan. Jadi pesakit gout pun bleh minum ESP dan oleh kerana ESP adalah produk semulajadi, ia sangat mudah untuk dihadam dan diserap oleh badan. Jadi badan kita pun boleh dapat kebaikan protin daipada ESP sebanyak dan secepat yang mungkin.



Info lanjut dan pesanan produk Shaklee whatsapp kakak 016.666.4584

***************************************************************************************************************

Dengan setiap pembelian vitamin Shaklee dari saya, anda layak mendapat ;

❀ Jadual Pengambilan Vitamin

❀ Konsultasi percuma berterusan








PENGEDAR SHAKLEE

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...